کسانی که علاقه مند به اشیای قدیمی هستند می‌دانند که آینه پتینه هارمونی خوبی با وسائلی که در گذشته ساخته شده است دارد. در تعریف پتینه کاری میتوان گفت که پتینه به معنی رنگ و بافت هایی که در اثر ایجاد جرم بر روی وسایلی مانند آینه و امثال آن به وجود می آید، است. اما پتینه در اثر گذشت زمان باعث فرسوده شدن این بافت ها و با اکسیژن هوا اکسید شده و هر چیزی را به مرور تخریب خواهد کرد. ایجاد این بافت فرسوده و تخریب شده به صورت تغییر رنگ و زنگار بر روی آینه پتینه بروز خواهد کرد. در واقع با اجرای این طرح بر روی هر شیئی و گذر زمان باعث خواهد شد تا این شیئی دچار تغییر شکل بشود. یکی از روش هایی که در پتینه استفاده می شود دکوپاژ می باشد. این تکنیک به تازگی اجرا شده و در عین حال طرفداران زیادی دارد.

مشاوره رایگان

اما چگونه آینه پتینه ساخته می شود؟

آینه پتینه ظرافت های خاص خودش را دارد و می توانیم به عنوان نمونه از پتینه کاری روی شکل فرم ها و قاب های آن نام ببریم.در تولیداین نوع آینه از روشی استفاده می شود که مهارت خاصی می خواهد. مراحل ساخت آینه پتینه به این ترتیب است که اول از همه باید آینه را بریده و طبق طرحی که مشتری داده است پیاده سازی آینه پتینه انجام شود. یعنی بنابر خواست مشتری کار ساخت آینه پتینه انجام شود.

وقتی کار برش اندازه های طول و عرض آینه تمام شد، وارد کار ساخت نگاره ها و نقش های آینه پتینه می‌شوید که مرحله بسیار حساس و وقت گیری است. به این مرحله دکوپاژ می گویند. کسانی که در آموزشگاه های گوناگون هنری دکوپاژ روی آینه را آموخته اند این کار را انجام میدهند و در نتیجه انواع طرح ها را می توان با استفاده از این روش روی شیشه و آینه استفاده نمود. پس از آماده شدن دکوپاژ میتوانید از این آینه در خانه و یا دیگر اماکن و ادارات استفاده کنید. البته در حین انجام مراحل کار ممکن است مشکلاتی هم پیش بیاید. مثلادر زمان انجام کار ممکن است سفارش دهنده بارها جهت آماده شدن آینه پتینه اش تماس بگیرد و حتی از کندی کار هم گله نماید. اما باید به مشتری این نکته را تذکر داد که فرآیند ساخت این نوع آینه است و در همه جا زمانی که ساختش می خواهد طولانی خواهد بود، پس اگر کار خوب باظرافت میخواهد باید صبر داشته باشد.

اجرای طرح های پتینه بر روی آینه پتینه، با استفاده از موادی مانند گچ، قرنیز و چوب پیاده سازی خواهد شد. این طرح ها قابل پیاده سازی بر روی گچبری ها، قرنیزها و نمادهای چوبی و گچی نیز می باشند. برای این که بتوانید طرح های پتینه را بر روی هر وسیله ای به خصوص آینه پتینه به مرحله اجرا در بیاورید احتیاج دارید که به غیر از طرح و نقش های ایرانی و اسلیمی برای این که به روش های مدرن و روز هم نزدیک باشد از سبک های فرانسوی، ایتالیایی، ترک و سند بلاست استفاده کرد.

چگونگی پدید آمدن آینه پتینه

کارشناسانی که در زمینه طراحی طرح های قدیمی در حال مرمت و بازسازی اشیاء قدیمی و آنتیک بودند، به دلیل کم بودن و یا آسیب پذیری اشیای آنتیک، تصمیم گرفتند تا از همین طرح ها استفاده کرده و آن ها را بر روی شیئی به نام آینه هم پیاده کنند و به این ترتیب هم از اشیای آنتیک و قدیمی محافظت نموده اند و هم مشتریان خود را راضی نگه می‌دارند. آن ها با بهره گیری از طرح هایی که بر روی وسایل قدیمی و سنتی پیاده سازی شده و تصاویر آن ها در روزنامه های قدیمی پیاده شده بود استفاده کرده و چون ثابت شد که افراد زیادی علاقه دارند تا از سبک های قدیمی برای تزئین وسایل در منزل خود استفاده نمایند تصمیم گرفتند تا این سبک ها و روش های قدیمی را بر روی آینه هم پیاده نمایند.

این آینه ها که با نام پتینه نامگذاری شد. کارشناسان موفق شدند تا کتابی را تهیه کرده و در آن تمام طرح های قدیمی ایرانی را ثبت کنند. با ثبت تصاویر و طرح های قدیمی توانستند بسیاری از این طرح ها را جمع آوری کرده تا با استفاده از آن ها بتوانند خیلی راحت تر طرح مورد نظر را بر روی آینه پیاده نمایند. آن ها همان طرح ها را یکی یکی در زمان ساخت آینه ها بر روی آن ها پیاده سازی می‌نمایند.

هنرمندان پتینه کار برای این که بتوانند طرح های پتینه را به مرحله اجرا در آورند، علاوه بر اجرای طرح پتینه بر روی آینه پتینه، می توانند محدوده تحت پوشش اجرای طرح پتینه را وسعت بیشتری ببخشند و طرح پتینه را بر روی نما و فضاهای داخلی برای سالن ها ایجاد کنند. طرح های پتینه در فضاهای داخلی به صورت ورق کاری در انواع طرح ها پیاده خواهد شد.

هنرمندان پتینه کار ایرانی، پتینه را برای آینه پتینه به روش باروک اجرا می شود. در روش باروک برای اجرای پتینه بر روی آینه پتینه به روش های مدرن بسیار نزدیک بوده و همین طور نقاشی هایی که بر روی آن ایجاد خواهد شد. با کمک این سبک برای اجرای پتینه می توان از آن برای اجرای پتینه روی مجسمه و پیکرها با جنس های مختلف و گوناگون استفاده نمود. علاقه مندان برای این که بتوانند این طرح را سفارش بدهند می توانند آینه پتینه را به همراه کنسول آن سفارش بدهند که به این ترتیب طراحان از این توانایی برخوردار خواهند شد تا طرح پتینه را هم بر روی آینه و هم بر روی کنسول آن پیاده کنند.

در آخر باید گفت آینه پتینه یکی از منحصر به فردترین نوع آینه است که فقط زمانی ساخته و در دست مشتری قرار خواهد گرفت که خود مشتری بخواهد طرحی را بر روی قاب دور آینه پیاده نماید. همانگونه که گفته شد ساخت و تولید طرح مورد نظر مشتری بر روی قاب دور آینه بسیار زمانبر است و ممکن است ساخت آینه پتینه شما روزها به طول بیانجامد زیرا سازندگان آینه نمونه آماده ای از همان طرح را در همان لحظه ندارند تا سریعا در اختیار مشتری قرار بدهند. اما به قول معروف گر صبر کنی ز قوره حلوا سازی …

سوالات متداول

کارشناسانی که در زمینه طراحی طرح های قدیمی در حال مرمت و بازسازی اشیاء قدیمی و آنتیک بودند، به دلیل کم بودن و یا آسیب پذیری اشیای آنتیک، تصمیم گرفتند تا از همین طرح ها استفاده کرده و آن ها را بر روی شیئی به نام آینه هم پیاده کنند و به این ترتیب هم از اشیای آنتیک و قدیمی محافظت نموده اند و هم مشتریان خود را راضی نگه می‌دارند.

هنرمندان پتینه کار برای این که بتوانند طرح های پتینه را به مرحله اجرا در آورند، علاوه بر اجرای طرح پتینه بر روی آینه پتینه، می توانند محدوده تحت پوشش اجرای طرح پتینه را وسعت بیشتری ببخشند و طرح پتینه را بر روی نما و فضاهای داخلی برای سالن ها ایجاد کنند. طرح های پتینه در فضاهای داخلی به صورت ورق کاری در انواع طرح ها پیاده خواهد شد.

نمونه کارهای فراگلس

ثبت درخواست