در معماری مدرن نمای شیشه ای به عنوان پوشش ساختمان استفاده می شود. نمای شیشه ای دارای مزایایی متعددی می‌باشد. شیشه به دلیل داشتن ویژگی شفافیت و عبور نور، بیشترین استفاده در نمای خارجی در معماری ساختمان را دارد.

مشاوره رایگان

مزایای استفاده از شیشه نما

استفاده از شیشه در ساختمان مزیت های فراوانی دارد که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد:

بالا بردن امنیت و ایمنی ساختمان، کنترل کننده صدا، جلوگیری ازعبور اشعه ماوراء بنفش، بهره وری از انژی خورشیدی، تنوع در رنگ،کاهش هزینه. همچنین نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر دارای بار مرده کمتری است. شیشه نما به کاربران اجازه می‌دهد تا بتوانند خیلی زیبا خلاقانه به طراحی نما بپردازند و در طراحی برای ایجاد محیط کار روشن وبسیار جذاب با نور بیشتر بهره ببرند. از شیشه های رنگی هم برای زیبا سازی بیشتر نما، پنجره‌ها و درب‌های چوبی استفاده می‌شود.

استفاده از شیشه در نماهای ساختمان‌ها محبوبیت خاصی دارد، به طوری که می‌توان گفت امروزه جزء اولین نماهایی است که در برج های لوکس و خانه های زیبا به کار برده می‌شود. از بزرگ‌ترین پروژه ها در ایران که از نمای شیشه ای درآنها استفاده کرده اند میتوان به ساختمان بانک مرکزی و باغ کتاب تهران و بازار بزرگ ایران اشاره کرد.

ساخت و تولید تجهیزات و مصالح ساختمانی پیشرفت زیادی کرده است، در این زمینه شیشه های دوجداره و چند جداره، در نماهای شیشه ای معمولا از شیشه های چند جداره استفاده می‌کنند. از مزایای شیشه‌ای چند جداره می‌توان به کاهش بار اضافی ساختمان، عایق دما و صوت، حداکثر استفاده از روشنایی نور خورشید، جلوگیری از ورود اشعه ماوراء بنفش، سرعت اجرای بالا، تامین دید یکپارچه برای افراد داخل ساختمان، ظرافت و زیبایی چشم نواز و مقرون به صرفه بودن اشاره کرد.

در فصل گرما به دلیل تابش مستقیم نور خورشید به داخل بنا، باعث افزایش دمای داخل بنا می‌شود و باعث می‌شود انرژی بیشتری برای خنک کردن داخل ساختمان مصرف شود، برای برطرف کردن این عیب از شیشه‌های رنگی و یا پرده های داینامیک استفاده می‌کنند.

به هنگام بارش باران و گرد و خاک، ممکن است شیشه نما آلوده شود. باعث می‌شود. برای رفع این مشکل از سایبان می‌توان استفاده کرد. نکته قابل توجه این است که تمیزکردن شیشه نما بسیار راحت است که باید هر 6 ماه یکبار انجام شود.

انواع شیشه نما

همان‌طور که گفته شد شیشه نما در انواع و گونه های مختلفی تهیه و تولید شده است. در این جا به معرفی این گونه ها می‌پردازیم:

فریم لس

در شیشه نمای فریم لس یا بدون قاب، سطح نما توسط پروفیل های فلزی شبکه بندی می شود و سپس فریم نما در داخل این شبکه ها قرار داده میشود.این فریم ها دارای لاستیک های مخفی هوابندی و آبندی می باشند که شیشه به آسانی روی آنها نصب می شود این فریم ها دارای رنگ های گوناگونی میباشند که کاربران میتوانند طبق سلیقه خود و منطبق با طرح نمای ساختمان هر رنگی را که میخواهند انتخاب کنند.

اسپایدر

شیشه نمای اسپایدر یا عنکبوتی، که معمولا شیشه لمینت شده دارد. شیشه نمای اسپایدر، حداکثر دید با کمترین میزان استفاده از فریم و فلزات با بالاترین سطح ایمنی و ایزولاسیون را امکان پذیر می کند. این نوع شیشه نما از دو لایه شیشه سکوریت 6میلیمتر فلوت استاندارد درجه یک ودر لایه طلق که در مجموع 52/1میلیمتر و در بین دو شیشه سکوریت قرار می گیرد، ساخته شده است. کاربرد شیشه نمای اسپایدر بیشتر در فروشگاه ها و در نماهای تجاری است.

نمای کرتین وال

شیشه نمای کرتین وال یکی از نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان سازه و لاستیک های آب بندی و هوابندی و اتصالات نصب است که در نوع خود بسیار مدرن و پیشرفته میباشد. در شیشه نمای کرتین وال، انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۸ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است. از مزیت نمای کرتین وال قابلیت محاسبه فشار باد و فشار بار مرده بر روی نمای ساختمان به کمک نرم افزار های اختصاصی است که ایمنی این نوع نما را در برابر دگرگونی جوی و حادثه های دیگر بسیار بالا می برد. استفاده از این شیشه نما سبب گردیده که جزییات نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آن جمله ماهای کرتین وال می باشد.

شیشه نمای دو پوسته

یکی دیگر از انواع شیشه نما، شیشه نمای دوپوسته است. این شیشه نمای ساختمان، می تواند جهت محافظت و عایق بندی ساختمان در برابر آلودگی صوتی و جوی و محیطی به کار گرفته شود. این نوع از شیشه نما در مکان هایی که از این نظر با مشکلاتی روبرو هستند نصب می‌شوند . این نوع نما معمولا با فاصله ای بیش از چهل سانتی متر نسبت به نمای اصلی ساختمان ایجاد می شود و محلی برای رفت و آمد مابین این نما و جداره اصلی برای نظافت در نظر گرفته می شود. در واقع شیشه نمای دوپوسته، نمای دوم ساختمان است.

پارتیشن شیشه ای

پارتیشن شیشه ای نیز جزو شیشه نما به شمار می‌رود و میتوان گفت که یکی از موارد استفاده از شیشه نما پارتیشن شیشه ای است که به منظور استفاده حداکثر از نور طبیعی و دید بهتر و در نتیجه ارتباط حداکثری استفاده می‌شود. البته این موارد تنها کاربرد پاتریشن شیشه ای نیست بلکه موارد استفاده بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد. همان طور که پیشتر گفته شد از مواد شیشه‌ای در سازه‌های مختلف و در اشکال گوناگون استفاده می‌شود و می‌توان گفت در استفاده از پارتیشن اداری با ایجاد یک فضای یکدست و چیدمان یکپارچه نقش به سزایی دارد. این پارتیشن ها در اداره به عنوان یک سازه مستقل از محیط خود به حساب نمی‌آیند و جزئی از کل طراحی داخلی ساختمان به شمار می‌روند.

اما این جا لازم به ذکر است که چشم نواز بودن در پروژهای اداری در تعیین کیفیت طراحی و اجرا نقش به سزایی دارد و بسیار مهم است.

در کل پارتیشن اداری شیشه ای به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • پارتیشن اداری شیشه ای با فریم تک جداره
  • پارتیشن اداری شیشه ای با فریم دوجداره
  • پارتیشن اداری شیشه ای بدون فریم ( فرم لس )

در انواع فریم دار، فریم میتواند آلومینیوم یا ام دی اف باشد که با سلیقه کاربر هر کدام را می‌توان اجرا کرد.

سوالات متداول

بالا بردن امنیت و ایمنی ساختمان، کنترل کننده صدا، جلوگیری از عبور اشعه ماوراء بنفش، بهره وری از انرژی خورشیدی، تنوع در رنگ، کاهش هزینه از جمله مزایای شیشه نما است. همچنین نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر دارای بار مرده کمتری است. شیشه نما به کاربران اجازه می‌دهد تا بتوانند خیلی زیبا خلاقانه به طراحی نما بپردازند و در طراحی برای ایجاد محیط کار روشن وبسیار جذاب با نور بیشتر بهره ببرند.

همان‌طور که گفته شد شیشه نما در انواع و گونه های مختلفی تهیه و تولید شده است. از جمله این موارد می توان به شیشه نمای فریم لس یا بدون قاب، شیشه نمای اسپایدر یا عنکبوتی، شیشه نمای کرتین وال، شیشه نمای دو پوسته و پارتیشن شیشه ای نیز جزو شیشه نما به شمار می‌رود و میتوان گفت که یکی از موارد استفاده از شیشه نما پارتیشن شیشه ای است.

نمونه کارهای فراگلس

ثبت درخواست