معماری داخلی هنری است که با ایجاد یکسری تغییرات در دکوراسیون داخلی، فضایی زیبا و کاربردی را به وجود می‌آورد و بهره‌گیری از شیشه دکوراتیو یکی از شاخه‌های این هنر است که در نوع خود یکی از زیباترین شاخه های طراحی چیدمان داخلی به شمار می‌آید. طراحی داخلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. طراحان می‌توانند با کمک این هنر، احساسات خود را مطرح می‌کنند و ویژگی‌های شخصیتی و درونی خود را نشان می‌دهند. شیشه دکوراتیو به نوعی از شیشه گفته می‌شود که برای ساخت دکوراسیون و تزئینات داخلی و یا خارجی ساختمان استفاده می‌شود. شیشه دکوراتیو نوعی شیشه تزئینی است که با استفاده از تکنیک‌های مختلف مانند رنگ‌آمیزی و تیفانی بر روی انواع شیشه ساخته و تهیه می‌شود. شیشه دکوراتیو یکی از مصالح نه چندان جدیدی است که در صنعت ساختمان سازی مورد بهره‌برداری قرار داشته است.

مشاوره رایگان

شیشه های رنگی و طرح دار قدیمی در واقع نوعی شیشه دکوراتیو به شمار می‌آیند که از دیرباز نقش مهمی در معماری بناها داشته‌اند و اما در سال‌های اخیر دکوراتیو شیشه و ساخت شیشه‌های تزئینی بسیار متداول شده است و با پیشرفت تکنولوژی انواع و اقسام آن از گوناگونی زیادی برخوردار شده است. با توجه به طراحی های نوین در چیدمان داخلی خانه، هر نوع شیشه ای که برای زیباسازی چیدمان داخلی مناسب است و از آن برای ایجاد تغییر در محیط استفاده می‌شود، نوعی از شیشه دکوراتیو به شمار می‌رود.

با توجه به زیبایی های شیشه دکوراتیو، این شیشه ها مورد توجه عموم قرار گرفته اند و در حال حاضر شاهد استفاده از آنها در چیدمان خانه ها هستیم. نکته دیگری که درباره شیشه‌های دکوراتیو میتوان گفت تنوع بالای آن‌ها در بخش تولید و طراحی شیشه های دکوراتیو است. تولید شیشه های دکوراتیو در کارگاه‌های تولید شیشه دوجداره و با روش‌هایی مانند رنگ‌آمیزی بر روی انواع شیشه انجام می‌شود. دکوراتیو کردن شیشه برای ایجاد رنگ، طرح و شکل‌های مات و شفاف انجام می‌شود و این کار باعث می‌شود که شیشه از جلوه خاصی برخوردار شود و به شیشه دکوراتیو تبدیل گردد. به مجموعه این عملیات دکوراتیو کردن شیشه میگویند.

دکوراتیو کردن شیشه های معمولی

کارهایی که بر روی شیشه‌های مختلف ساختمانی از جمله شیشه های لمینیت، سکوریت و شیشه های دوجداره قابل انجام است را دکوراتیو کردن شیشه میگویند. در این فرآیند شیشه های دکوراتیو متفاوتی، متناسب با فضای داخلی و خارجی ساختمان‌ها، در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف تهیه و تولید می‌شود. این نوع از شیشه ها در حال حاضر یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای تزئینی در ساختمان‌ها هستند و در معماری نوین از این مصالح حتما استفاده می‌شود. شیشه های دکوراتیو در طراحی نورگیرهای سقفی، درب و پنجره‌ها، فضای آشپزخانه و کابینت و موارد مشابه مورد استفاده دارد.

شیشه دکوراتیو در کجا به کار می‌رود

همانگونه که گفته شد شیشه های دکوراتیو از دیرباز در صنعت ساختمان سازی برای ایجاد طرح، بافت، به کار گرفته می شده است. این شیشه‌ها در رنگ های مختلف، الگو و حتی حالت مات برای استفاده در مکان‌های خاص تولید میگردد. این شیشه ‌ها را روی پنل‌های پنجره دوجداره، شیشه ‌های سکوریت و لمینت، استفاده می‌کنند و این کار را از طریق رنگ آمیزی، اسیدکاری، فیوز گلس، استین گلس، تیفانی، سندبلاست و دیگر تکنیک ها انجام می‌دهند. شیشه های دکوراتیو یا تزیینی از انواع مختلفی تشکیل شده اند که از جمله آنها می‌توان به شیشه لمینیت رنگی، شیشه چاپ دار یا اسپندرال، شیشه رنگی، شیشه مات یا شیشه سند بلاست، شیشه فوتولمینیت و سایر موارد اینچنینی اشاره کرد.

کاربرد شیشه دکوراتیو

موارد کاربرد شیشه‌های دکوراتیو شده بسیار زیاد است. با توجه به ظاهر زیبا و مدرن شیشه های دکوراتیو، این موضوع باعث شده است تا این شیشه در ساخت درب های شیشه‌ای، دیوارهای داخلی، پارتیشن، راه پله و محافظ مورد استفاده قرار بگیرد و به چیدمان خانه جلوه ای تازه ببخشد. به طور کلی می‌توان گفت شیشه های دکوراتیو و تزئینی در موارد زیادی کاربرد دارد که در این بخش به آن می‌پردازیم.

همان گونه که گفته شد شیشه های دکوراتیو در دکوراسیون داخلی منازل مسکونی و اداری به وفور استفاده می‌شود. حتی صاحبان خانه می‌توانند از این شیشه ها به عنوان تابلوهای تزئینی و هنری در طراحی چیدمان داخلی خانه بهره ببرند. همچنین این نوع از شیشه ها برای زیباسازی ستون‌ها در فضای داخلی ساختمان کاربرد دارند و آنها را زیباتر می‌کنند.

یکی دیگر از کاربردهای شیشه های دکوراتیو طراحی نورگیرهایی سقفی است. این نوع از شیشه های دکوراتیو به شیشه دکوراتیو سقفی، معروف هستند. افرادی که به داشتن نورگیرهای زیبا روی سقف و در گوشه و کنار دیوارها علاقه دارند و یا دوست دارند ظاهر نورگیرهای قدیمی شان تنوع دهند، می‌توانند از شیشه های رنگی و دکوراتیو سقفی استفاده کنند. استفاده از شیشه دکوراتیو به کلی ظاهر نورگیرهای قدیمی را عوض می‌کند و باعث می‌شود نورگیر از یک عنصر منفعل به یک عنصر جذاب و قابل توجه تبدیل شود.

کاربران می‌توانند با استفاده از شیشه های دکوراتیو به ایجاد پنجره های خاص و فانتزی دست بزنند. با بهره‌گیری از این شیشه‌ها، درب و پنجره های ساده خانه شما تبدیل به درب و پنجره های خاص و فانتزی می‌گردد. در دکوراسیون داخلی خانه، پنجره‌هایی وجود دارد که دل ‌تان بخواهد از نور آن‌ها استفاده کنید، در ضمن نمی‌خواهید از بیرون دید داشته باشد. برای همین میتوانید از برگه‌های مات کننده برای جلوگیری از دید شیشه‌ها استفاده کنید. البته کارشناسان بر این باورند که استفاده از شیشه های دکوراتیو و رنگی به جای استفاده از برچسب مات کننده بهتر است.

طراحی سرویس بهداشتی و حمام، یکی دیگر از کاربردهای شیشه های دکوراتیو است. شیشه های دکوراتیو و رنگی در فضاهایی مانند سرویس بهداشتی و حمام، برای زیبا کردن درب باکس‌ها و حتی دیوارهای جدا کننده بسیار مناسب است و باعث عوض شدن حال هوای این بخش از خانه می‌شود. در این بخش میتوانید هم از شیشه هایی استفاده کنید که طرح‌های ساده‌ای داشته باشند و هم می‌توانید از شیشه های تزئینی و دکوراتیو استفاده کنید.

یکی از انواع خاص شیشه دکوراتیو، شیشه دوجداره دکوراتیو است. شیشه دکوراتیو دوجداره مجموعه‌ای از پروفیل های آلومینیومی است که در بین دوجداره شیشه قرار داده میشود. وظیفه این پروفیل ها جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل ساختمان است. تولیدکنندگان، این شیشه‌ها را با طرح، نقش، مدل و رنگ‌های متفاوت و زیبا ارائه می‌کنند.

سوالات متداول

کارهایی که بر روی شیشه‌های مختلف ساختمانی از جمله شیشه های لمینیت، سکوریت و شیشه های دوجداره قابل انجام است را دکوراتیو کردن شیشه میگویند. در این فرآیند شیشه های دکوراتیو متفاوتی، متناسب با فضای داخلی و خارجی ساختمان‌ها، در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف تهیه و تولید می‌شود.

موارد کاربرد شیشه‌های دکوراتیو شده بسیار زیاد است. با توجه به ظاهر زیبا و مدرن شیشه های دکوراتیو، این موضوع باعث شده است تا این شیشه در ساخت درب های شیشه‌ای، دیوارهای داخلی، پارتیشن، راه پله و محافظ مورد استفاده قرار بگیرد و به چیدمان خانه جلوه ای تازه ببخشد. به طور کلی می‌توان گفت شیشه های دکوراتیو و تزئینی در موارد زیادی کاربرد دارد که در این بخش به آن می‌پردازیم.

شیشه های رنگی و طرح دار قدیمی در واقع نوعی شیشه دکوراتیو به شمار می‌آیند که از دیرباز نقش مهمی در معماری بناها داشته‌اند و اما در سال‌های اخیر دکوراتیو شیشه و ساخت شیشه‌های تزئینی بسیار متداول شده است و با پیشرفت تکنولوژی انواع و اقسام آن از گوناگونی زیادی برخوردار شده است.

نمونه کارهای فراگلس

ثبت درخواست